Neurofeedback – zabavan mentalni trening za djecu

Adresa:

Savska 32 (Hoto centar), Zagreb

Novosti iz našeg tima

U razdoblju od 24. do 29. travnja odr┼żana je godi┼ínja me─Ĺunarodna konferencija europske biofeedback federacije ÔÇô 19. BFE Meeting u Portugalu. Na konferenciji su predstavljena mnoga istra┼żivanja proiza┼íla iz primjene neurofeedback metode, te prikazi slu─Źaja uspje┼ínih neurofeedback treninga iz razli─Źitih dijelova svijeta.

U sklopu konferencije odr┼żale su se edukacijske radionice koje su pokrivale razli─Źita podru─Źja teorije i primjene biofeedback metode. Na┼ía trenerica Josipa Bosak poha─Ĺala je petodnevnu edukacijsku radionicu iz teorije i primjene neurofeedback metode. Edukacija je napravljena prema standardima me─Ĺunarodnog saveza za certificiranje biofeedback prakti─Źara i predstavlja osnovni korak u dobivanju me─Ĺunarodnog certifikata za primjenu neurofeedback metode. Radionica pokriva razli─Źita podru─Źja nu┼żna za kvalitetnu primjenu neurofeedback metode kao ┼íto su osnovni principi neurofeedbacka, razumijevanje EEG signala i povezanosti s razli─Źitim mentalnim stanjima, psihofiziolo┼íka procjena, neuroanatomija i neurofiziologija, tretiranje razli─Źitih pote┼íko─ça i simptoma.

Voditelji radionice bili su Michael i Lynda Thompson, jedni od najve─çih stru─Źnjaka i klini─Źara koji ovu metodu primjenjuju ve─ç 25 godina. Svoje bogato iskustvo podijelili su s polaznicima te je na┼ía trenerica potvrdila svoja postoje─ça znanja i vje┼ítine, ali stekla i mnogo novih. Cilj nam je i u budu─çnosti polaziti ┼íto vi┼íe konferencija i edukacija kako bismo uvijek imali najnovije informacije iz podru─Źja neurofeedbacka.

 

 

Dobro je laštiti mozak trenjem uz druge mozgove.
Michel Eyquem de Montaigne