Od 15.6. do 15.8. Umo održava ljetne Intenzivne Neurofeedback Programe, namijenjene korisnicima koji preko školske godine ne mogu dolaziti u Umo tijekom 15 tjedana, koliko u prosjeku traje klasični neurofeedback ciklus.

Neurofeedback je neinvazivna i zabavna metoda normalizacije moždane aktivnosti pomoću koje učimo mozak proizvesti optimalne obrasce moždanih valova. Smatra se najefikasnijom metodom za ublažavanje simptoma ADHD-a, a jako dobre rezultate postiže i kod raznih drugih problema psihološke prirode. Mogu je koristiti i osobe bez određenih psiholoških problema u svrhu osobnog razvoja.

Provodi se tako da se pomoću EEG pojačala odrede moždani valovi koji se koriste za upravljanje videoigrom ili nekim drugim audiovizualnim sadržajem. Možemo reći da kod neurofeedbacka igrač mislima upravlja videoigricom, a nastojeći unaprijediti igru, unaprjeđuje svoje moždane valove.

Dvotjedni ljetni programi u periodu od 15.6. do 15.8

Iskoristite ljetni period kad djeca nemaju školske obaveze za provedbu intenzivnog Neurofeedback programa sa stručnim i iskusnim trenericama, potpuno posvećenim napretku vaše djece.

Intenzivni ljetni program traje dva tjedna i održava se u periodu od 15.6. do 15.8. a namjenjen je korisnicima koji preko školske godine ne mogu dolaziti u Umo tijekom 15 tjedana, koliko u prosjeku traje klasični neurofeedback ciklus

Koja je razlika običnog i intenzivnog neurofeedback programa?

U suštini nema razlike, ali je, zbog nešto zahtjevnijeg načina provedbe, intenzivni program ograničen na poboljšanje pažnje i kontrole emocija.

Koliko treninga se odradi u intenzivnom programu?

20 treninga kroz 2 tjedna – treninzi se rade dva puta dnevno, radnim danima, a svaki trening traje 45 minuta.

Blagodati neurofeedbacka

 

  • poboljšanje učenja, pamćenja i koncentracije,
  • ublažavanje simptoma ADHD-a,
  • poboljšanja općeg stanja djece na autističnom spektru,
  • ublažavanje specifičnih poremećaja učenja,
  • smanjenje simptoma povezanih s epilepsijom.

Zakažite termin za besplatnu inicijalnu procjenu ili nam postavite pitanje

Konzultacije se sastoje od razgovora s psihologom, EEG snimanja i inicijalne evaluacije te pružanja informacija o neurofeedback metodi i načinu provedbe treninga.